снимка: Ройтерс

Oтдавна има слухове за евентуалната поява на по-евтин iPhone, който Apple може да представи тази година. Циркулира и името “iPhone 5 SE", като "SE" означава "Special Edition". Сега е ясно, че събитието на Apple ще е на 21 март - нетипично в понеделник. И както често, в аванс витаят различни слухове.

Според някои анализатори iPhone 5 SE ще е официалният наследник на iPhone 5s, но според AppleInsider и 5s може да продължи да се предлага от Apple – на по-ниска цена.

Сайтът се позовава на анализатора от Piper Jaffray Джейн Мюнстер, според когото iPhone 5s ще продължи да се предлага като нов апарат. Според него обаче началната цена за него ще бъде понижена в диапазона между 250 до 350 долара (между 225 и 314 евро). Никога досега нов апарат iPhone не е предлаган на такава цена.

С тази мярка Apple би могъл да атакува пазари като Индия, която е считана за растящ и перспективен пазар, където обаче Apple и iPhone играят второстепенна роля и почти не са разпространени. Това не на последно място се дължи и на високата цена на устройствата. При средна годишна заплата, равна на около 1263 евро, iPhone 6s и останалите устройства на компанията са твърде скъпи за повечето индийци.

Повече по темата вижте в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase