Засега Harley си остава Harley. Снимка: Reuters
fallback

Въпреки че не е първият изцяло електрически мотоциклет в света, Orphiro определено е един от най-класните, пише engadget.com.

Разработен от холандски специалисти, като дизайн този мотоциклет се доближава до някои от най-големите марки. 

Екологичната машина на две колела разчита на литиево-йонни батерии, за да захранва мотора. Развива до 120 км/ч, което не може да впечатли особено любителите на високите скорости.

Впечатляващо обаче е безшумното придвижване без необходимостта от дори капка гориво. А пробегът без презареждане на батериите е завидните 100 километра.

Очаква се при нормално развитие на проекта, Orphiro да се появи на пазара още през септември. Засега не се споменава нищо за цената му, но тя едва ли ще е ниска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

до байо

преди 12 години

То все едно повечето "рокери" ходят по-далече от кафето и кръчмата. Ама иначе много се кефят да се изживяват като "волния ездач", че и разните пуберчета им се връзват.Колкото до вибрациите - има само един конкретен тип мъже, които толкова обичат да си пъхат вибриращи машинарии между краката. Радвам се, че демонстрирате ентусиазъм, муцки. ;-)

17

байо

преди 12 години

е много се извинявам, ама това става само да бръмчиш между кафетата в града. "завидните" 100 км пробег.... и къде ще стигна с тия 100 км? освен да вземат да опънат над шосетата ел.мрежа, като за тролеите....

16

Темерут

преди 12 години

Пробега от 100 км изобщо не го и коментирам, ама чак бил завиден... При положение, че повечето машини с един резервоар са в състояние да минат 300 и повече километра... А, шума си е важно да го има, дори и да оставим тръпката от пулсациите на мотора, представяте ли си, колко повече катастрофи ще има поради незабелязване на мотористи? Не, че и сега са малко, но без шум, пък съвсем...

fallback