Снимка: БГНЕС
fallback

Двама полицаи загинаха в Бургас рано тази сутрин след гонка с автобус с мигранти. По този повод служебният министър на отбраната Димитър Стоянов обеща, че ще бъдат изпратени над 300 души да охраняват границите ни.

" Ще се използват дронове, за да се намали мигрантската вълна", заяви той пред Нова тв.

По думите му в армията никога не е имало хаос.

Oще по темата

"Колегите преди нас бяха напреднали доста по отношение на модернизацията. Естествено оставиха ни някакво "наследство", с което да се справи", каза още Стоянов.

Относно изтребителите F-16, които страната ни трябва да получи, служебният министър коментира: "Проверката на договора е направена от предното ръководство. За нас остана да подготвим проект за инвестиционен разход. След това трябва да мине през Министерски съвет, Народно събрание. Ако това не се случи през октомври, тогава офертата ще бъде върната обратно и ще имаме ново забавяне".

"Ресурсът, с който разполагаме не е достатъчен. На 29 и 30 август ще се срещна с полския министър на отбраната. На 7 септември зам.-министърът на отбраната заминава за Полша. Надявам се да постигнем съгласие и да вземем тези 6 двигатели, които вече са ремонтирани, за да може да се води регулярна летателна дейност", каза още министърът на отбраната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Граничар

преди 1 година

Защо махнахте гранични войски, каквито имаше на времето? Те са точно за това. Пиле не можеше да прехвръкне през граничната бразда...

51

Анонимен

преди 1 година

Армията има друго предназначение. Това не е нейна функция. Случая е в компенциите на МВР и никой друг.

50

Анонимен

преди 1 година

Трябва той да е начело тъй лесно хвърляте хората заради вашия интерес анезаинтересна хората

fallback