Снимка: Bulgaria ON AIR

Главният секретар на МВР Станимир Станев даде подробности за смъртоносния инцидент в Бургас, при който тази сутрин загинаха двама полицаи. Те намериха смъртта си след гонка с автобус, превозващ нелегални мигранти.

"В 4:54 ч. е направен опит за спиране на автобус от колеги на "Гранична полиция". Шофьорът на автобуса не се подчинява на подадения полицейски сигнал и продължава движението си. Стига до втори пункт - отново не спира и продължава движението си в посока Бургас. Вече в Бургас на кръгово движение е направен трети опит за спиране, възниква ПТП, вследствие на което са починали двама наши колеги", коментира той за "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Извършват се процесуално-следствени действия, които след назначаване на съответните експертизи ще установят точния механизъм на възникване на пътно-транспортното произшествие.

Станимир Станев не даде конкретен отговор на въпроса дали шофьорът на автобуса е задържан.

47 мигранти са били превозвани в автобуса-убиец. Все още се уточнява тяхната националност, пол и възраст. Няма информация за ранени мигранти, стана ясно още от думите на главния  секретар на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase