Снимка: БГНЕС

Йордан Илиев и старши полицай Атанас Галев са загиналите полицаи в Бургас, каза пред БНТ журналистът Катя Касабова, която лично ги познава. Йордан Илиев е годеник на нейна колежка - криминална репортерка от сайта "Флагман".

Още по темата
"Страшната новина от тази сутрин е, че са загинали двама истински български полицаи, които аз лично познавах. Аз лично познавах Йордан Илиев, който още не е навършил 30 години и вярваше, че има бъдеще и че ще се развие в системата на МВР. Той е годеник на наша колежка от редакцията - криминалния ни репортер Светослава Екидерова. Драмата е страшна, тя е ей там в момента, шокирана, а аз дори нямам достъп до нея. Познавам Йордан, семейството му, знам с какво образование беше и как се стремеше да израсне в системата. Същото се отнасяше и за старши полицай Атанас Галев от Първо РПУ. Тези млади мъже можеха и да не помогнат с толкова голяма скорост и такава всеотдайност на колегите си, които са гонили автобуса откъм Созопол. Според мен Йордан и Атанас са идвали от бул. "Сан Стефано" и са опитали да пресрещнат автобуса, когато са пометени. Загубата за МВР е огромна, тъй като хората, които познаваха тези двама полицаи, могат да потвърдят това, което казвам аз", каза Катя Касабова.

Касабова разказа, че мигрантите са се спасили от катастрофиралия автобус през багажника на превозното средство. Отбеляза и че сред тях има много жени и деца.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase