Снимка: БГНЕС

През нощта времето ще бъде предимно ясно. Значителна облачност ще има над северните райони, където на отделни места до полунощ ще превали. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа слаб южен вятър, в Източна България до умерен от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, в София около 7°. Атмосферното налягане e малко по-високо от средното за месеца и ще се задържи почти без съществена промяна,

Утре ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°, в София – около 19°.

Над планините облачността ще е значителна, след обяд купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра – около 4°.

Над Черноморието ще има значителна облачност, след обяд с валежи от дъжд и на отделни места с гръмотевици. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 16° и 19°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase