Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Съдът остави "под домашен арест" шофьора на катастрофиралия край Своге автобус - Григор Григоров. Жителите на града пък и днес ще излязат на протест. Те настояват за спешен ремонт на пътя в Искърското дефиле и наказания за виновните за тежката катастрофа, при която загинаха 17 души.

Oще по темата

Автомобилният състезател Илия Царски коментира в студиото на "България сутрин" причините за инцидентите по пътищата в страната и настоя, че всички водачи носят отговорност.

"Първото нещо, което трябва да се промени в България е манталитета и културата на водача", каза Царски.

Според него трябва да търсим причината за инцидентите на пътя в самите себе си.

Председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов категорично обаче не се съгласи с автомобилния състезател.

Според него тенденциозно се налага мнението, че за пътнотранспортните произшествия вина почти винаги имат само шофьорите и то при положение, че по европейски данни шосетата у нас са най-опасните в Европейския съюз.

"Констатацията на Европа е, че 60% са по вина на участниците в движението, останалите 40% са на институциите", настоя Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Той обърна внимание и на пътя край Своге, където стана фаталният инцидент със 17 загинали. Иванов каза, че има грешки при рехабилитацията на трасето. По думите му организацията на движението и завоите представляват предпоставка за ПТП.

Илия Царски пък сподели, че освен външните предпоставки за инциденти, хората трябва да ограничат и тези, които зависят от тях - превишена скорост и спазване на закона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

97

Анонимен

преди 5 години

Ще има глад за професия шофьор. Професията е много отговорна, много опасна и не заплатена добре. Живот на колела както се казва. 0872

96

Тиквенту

преди 5 години

сега цялата държавна машина ще мачка шофьора.Бил каралс 53 ?? ами гербави строители от трейс Труп!! 53, защо след като строите вие53 трябва да се смята за някаква космическа скорост.Значи според вас като се наложи ремонт или крадете, решението е знак с по ниска скорост.Ами тогава на вашите магистрали да сложим знак-60 и готово!!Ако някой ден преди това бе свил знака??Това е все едно да ти отрежат крак вместо да извадят зъб и казват. няма да имаш проблем с крака-радвай се кефи се.

95

Анонимен

преди 5 години

Простотията, безотговорността, тесногръдието, злобата и наглостта! Силно изразени български характерни черти на поведение и бит.

fallback