Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Макар и "след дъжд качулка", и другата фирма от консорциума, строил отсечката край Своге, отстранява нередности по пътя.

Още по темата

Без да споменава имена, регионалният министър Николай Нанков заяви, че по линия на гаранционните си ангажименти една от фирмите е започнала тези дейности в понеделник, а другата - днес.

"Току-що получихме писмо, това е след дъжд качулка, но по категоричен начин виждаме, че действието на АПИ по това да търси гаранционната поддръжка, е била правилна като логика“, коментира министърът пред журналисти в МС.

Нанков заяви категорично, че ще има санкции за забавянето.

Според него това е първи случай тази година, в който строител отказва да отстрани дефекти в определения срок.

"Фактът, че след това започва, не искам да си помислям, че трагичното събитие е довело до съвестта на някои хора", заяви министърът.

Нанков уточни, че пътят е приет по документи от АПИ, като частна лаборатория е правила пробите, на база на които е станало това.

Вчера обаче беше обявено, че според извършените сега проверки материалите не отговарят на нормативните изисквания.

На въпрос дали Пътната агенция работи с лабораторията на сина на председателя на Надзорния съвет на "Трейс груп" Николай Михайлов, Нанков каза, че въпросът е важен, но само разследващите могат да го коментират. Министърът обаче допусна, че е възможно да има конфликт на интереси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase