Снимка: Dnes.bg
fallback

Общ преглед

Министърът на културата Вежди Рашидов се закани, че министерството ще използва всички механизми и лостове, които му позволява законът, за да бъдат възстановени тютюневите складове, които пламнаха в Пловдив.

Oще по темата

Той дойде на инспекция, за да види какво е състоянието им и определено остана шокиран от останките на сградите - паметници на културата.

Макар да не каза директно, че сградите са били подпалени, министърът недвусмислено изрази тези съмнения.

Все пак Рашидов допълни, че ще се изчака разследването да приключи и да има яснота каква е причината за пожара.

Съвсем скоро ще бъдат вдигнати тройно глобите за безстопанственост на подобен тип обекти, които са над 160 в цялата страна. В тази връзка през септември ще бъдат внесени поправки в Закона за културното наследство. Максималният размер вече ще е до 30 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Цветан Караилиев

преди 7 години

До нане Не само че няма да можете да пипнете,едва ли разполагате с колосални суми,за да докарате сградата понедо годност за обитаване,ами и куп чиновници ще пречат.Логиката показва какво се случва по-натам.По един или друг начин обекта изчезва,мястото се продава и случаят е забравен

19

това е пълно безумие

преди 7 години

Това е ДИСКРИМИНАЦИЯ за бедните собственици на сгради паметници на културата, които нямат ПАРИТЕ на Тотеви, Стоянови, РАдеви, Рашидови,за да а поддържат тези скъпи паметници на културата

18

какво значи глоба

преди 7 години

за безстопанственост?? Това е безумие!! Щом ще има глоба за безстопанственост на частните лица , то трябва да има точка в закона за ГЛОБА на ОБЩИНАТА за БЕЗСТОПАНСТВЕНОСТ,в размер същия, когато общината НЕХАЕ при рушене на паметник на културата!

fallback