20

Цветан Караилиев

преди 7 години

До нане Не само че няма да можете да пипнете,едва ли разполагате с колосални суми,за да докарате сградата понедо годност за обитаване,ами и куп чиновници ще пречат.Логиката показва какво се случва по-натам.По един или друг начин обекта изчезва,мястото се продава и случаят е забравен

19

това е пълно безумие

преди 7 години

Това е ДИСКРИМИНАЦИЯ за бедните собственици на сгради паметници на културата, които нямат ПАРИТЕ на Тотеви, Стоянови, РАдеви, Рашидови,за да а поддържат тези скъпи паметници на културата

18

какво значи глоба

преди 7 години

за безстопанственост?? Това е безумие!! Щом ще има глоба за безстопанственост на частните лица , то трябва да има точка в закона за ГЛОБА на ОБЩИНАТА за БЕЗСТОПАНСТВЕНОСТ,в размер същия, когато общината НЕХАЕ при рушене на паметник на културата!

17

Анонимен

преди 7 години

СЕГА ТЪРТЕИТЕ ЩЕ НИ НАЛОЖАТ НОВИ ДАНЪЦИ И ЩЕ НАПЪЛНЯТ БУЗИ. ТАЗИ ГОДИНА ЩЕ ВЪЗСТАНОВЯТ ТЮТЮНЕВИТЕ СКЛАДОВЕ ДОГОДИНА МАВЗОЛЕЯ НА Г. ДИМИТРОВ . ЕТО ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА ИЗЛЕЗЕТЕ НА УЛИЦИТЕ И ДА НЕ ГО ПОЗВОЛЯВАТЕ.

16

xx

преди 7 години

Тези складове не се използват от 60 те години на 20 в.Още от тогава разни столични величия "решават" какво ще се случва със складовете.През няколко години идват комисии от брадати софийски пърчове,пуфкат лули и пури и се правят на велики,пред "малокоултурните" провинциалисти от Пловдив.И така вече над 60 г.А сградите са частни,собствениците търпят огромни загуби,районът в суперцентъра на Пловдив е заприличал на ***.И всичко това за кефа на една котерия безхаберни софийски мегаломани

15

Анонимен

преди 7 години

Да се възстановят съгласно априлския пленум _ 1956г.Закона е за кон, не за лъв.

14

1

преди 7 години

Кой и за какво ги е обявил за "паметник"? Какво културно има в полуразрушени сгради, които никой не поддържа и чакаме да се срутят и да убият някого? Държавата да национализира, набедените за паметници и да ги поддържа, за да могат да се посещават и да носят пари, а иначе само с етикети - не става!

13

нане

преди 7 години

До Васоименно! как така обявяват къщата на дядо ми за паметник на културата и аз реално не мога нищо да пипна по нея!!!като иска държавата да я изкупи и после да си я стопанисва като паметник...

12

Анонимен

преди 7 години

Ако става за въпрос има безброй сгради, съоражения и т.н., които не се използват въобще и 'не генерират пари'... да ги изгорим ли?!

11

Анонимен

преди 7 години

И какво им е културното на тези складове. Понякога трябва да бъдем реалисти. Няколко хиляди кв/м складове които стоят ей така в Пловдив, без да носят приходи, без да се ползват като складове.

10

Васо

преди 7 години

А пък той Закона за културното наследство е така написан, че и килотите на прабаба ни, писмо от Одрин на прадядо ни от Балканската война, фотография от ПСВ, сандък за чеиз над 50г и т.н. може да бъде обявен за културна ценност. А бе написан е така, че да подсигури национализация на собственост когато на некой си чиновник му скимне. Закон гласуван от изключително КУЛТУРНИ депутати.

9

Васо

преди 7 години

Държавата да бъде така добра да редуцира така наречените паметници на културата до една оптимална бройка за, която да може да полага прилични грижи. И да отпадне тази приумица частна собственост да бъде обявявана за паметник на културата. Щом го обяви за такъв и иска да го притежава да го изкупи на реалната му цена включваща, и евентуални пропуснати бъдещи ползи на собственика. Ако този собственик го е придобил по начин не влизащ в разрез със закона разбира се.

8

mamitko

преди 7 години

Друго си е главен мултак да ти го обещае това. Ама избори се подават зад ъгъла, няма как...

7

Джедай Мастър

преди 7 години

Демагогия ала Рапона - ясно е, че складовете са в историята - няма закон, който да може да задължи някого да построи отново нещо разрушено, евентуално могат да наложат някоя и друга глоба. Не е трудно и да се досетиш защо са запалени, след скандала отпреди няколко месеца, в който по погрешка в извън работно време разрушиха един от складовете за да строят мол или нещо подобно.

6

Анонимен

преди 7 години

Министърът на пожарите . За това горещо лято има планирани 5 пожара . Планът е изпълнен на 100 % , 5 касички ще се отворят . Хората от старото поколение лъжат и крадат на провалия , ако ще и след тях Атомен Взрив .

5

Анонимен

преди 7 години

Не разбрах. Държавата обявява частен имот за културен паметник. Не е ли редно същата да поеме и разходи за ремонт и поддръжка?

4

Двуликия Анус

преди 7 години

Да запалиш история..... Все по- тъжно става по тези ширини

3

Анонимен

преди 7 години

Господин "Главен мултак на Родината".Господин "Ела бе д'***".Оnly in Bulgaria

2

Анонимен

преди 7 години

кОлтурният мултак-министър, с татуировките по ръцете....Only in Bulgaria

1

Алов

преди 7 години

Собствениците са хора на Бойко не можеш с лостове да ги оплашиш, те ползват, Веждичка, винкели и арматури. И много бензин...