Четири от децата на Саша Русева. Снимка: Ройтерс
fallback

Децата на ромите Саша и Атанас Русеви от Николаево вече са настанени в семейства на роднини и близки, съобщиха от пресцентъра на Агенцията за социално подпомагане.

До тази крайна мярка се стигна, след като социалните установиха, че двамата не се грижат за децата си, а в Гърция пък са оставили Мария на други роми, които са използвали „русия ангел“ за просия.

Oще по темата

Въпреки че останалите деца отиват при роднини, Агенцията за социално подпомагане има готовност да настани Мария в приемно семейство от SOS – селище.

Социалните са разработили планове за действие, с които се конкретизира обгрижването за всяко дете.

Те ще наблюдават активно грижите за децата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Банкеръ

преди 10 години

Моите уважения,но от едни *** при други *** не решение на проблема.Всички организации за правата на човека трябва да съдят държавата за това,че допуска раждане на деца от деца.Явно само с образование няма да стане,трябва си и кютек,кастрация,принудителен труд пък като стане на 18 да ражда,но дотогава издръжка от държавата без контакти с родителите да видим дали някоя *** ще си позволи да ражда без да има елементарни условия за живот.Резервати могат да бъдат открити,като в САЩ

18

Анонимен

преди 10 години

За да се реши този проблем е необходимо адекватната намеса на държавата, но когато държавата в лицето на институциите и политиците не желае да направи тази промяна ни остава само да си "чешем" езиците по форумите.Това е добър електорат и сигурни гласове и докато им слушаме високопарните приказки, ромките раждат ли раждат.Колко струва една спирала?Колко пари се спестяват под формата на помощи,здравеопазване....

17

Анонимен

преди 10 години

Защо подобни информации не се придружават с точно и ясно съобщение относно сумата, която струва ежемесечно на данъкоплатците подобно семейство? Нали ги видяхме в телевизионните новини тази вечер?Дъртият *** нагло отговаря на репортерката:"Къде да я намерим тая работа?!" А защо не си е задал този въпрос преди да направи 10-те си деца? При това живеят в едностаен коптор! Кой е длъжен да му ги храни, да им осигури по-добри условия?Изходът е: Отнемане на децата и даване за осиновяване в чужбина!

fallback