Малката Мария. Снимка: Reuters

Сашка и Атанас Русеви са биологичните родители на малката Мария, открита в ромски катун в Гърция.
Това е установил направеният ДНК-анализ, съобщи пред журналисти главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Образувано е досъдебно производство за това, че през 2009 г. Русева е дала съгласие за продажбата на Мария в чужбина. Майката обаче отрича това и казва, че е оставила детето си да бъде отгледано от хората, при които работела в Гърция тогава.

Още по темата

По-рано Милена Дянкова, държавен експерт от Агенцията за закрила на детето, обяви, че ако има неоспорими доказателства, че малката Мария е българско дете, държавата ще направи всичко необходимо да се свърже с гръцките власти, за да я върне у нас.

Вчера стана ясно, че най-вероятно биологичните родители на Мария са Атанас и Сашка Русеви от гр. Николаево, Старозагорско.

Братът на бащата разкри детайли по изоставянето на „русия ангел”. Мария се родила в Гърция, докато двамата й родители брали маслини и портокали. Те я оставили, тъй като не могли да извадят нужните документи, за да се върнат обратно с нея.

Откриването на момичето предизвика силен международен отзвук и търсенето на корените й продължи близо седмица. Властите в Гърция поискаха помощ и от Интерпол, за да установят произхода на малката Мария.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase