Снимка: БГНЕС

Созопол е готов за летния сезон. Най-важното е обезпечаването на сигурността, така че гражданите и гостите да се чувстват защитени и спокойни, каза кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев по време на среща, на която бе обсъдена подготовката на летния сезон.

Осигурени са допълнителни 24 командировани полицаи за месеците юли и август, а 15 полицаи ще осъществяват контрол с патрулка и пеша. С помощта на Общината е закупен още един автомобил за полицейското управление в Созопол. Разширен е и обхватът на видеонаблюдението във всички населени места. До 20 дни в града ще заработи още един репатриращ автомобил и това ще спомогне за по-бързата реакция при сигнали.

Тихомир Янакиев каза също, че има комуникация с бизнеса, като са уточнени исканията на ресторантьори, търговци и хотелиери към администрацията и изискванията на Общината към тях, за да може сезонът да протича безпроблемно.

Кметът уточни, че Общината работи за привличане на туристи с организиране на различни културни и спортни събития по време на сезона и в "крилата му" – май и септември.      

Oт днес официално е открит плажният сезон. На ивиците в Созопол от тази сутрин работят спасители, поставени са спасителните вишки, осигурени са шезлонги и чадъри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase