Архив: Булфото
fallback

Жителите на Нови Искър се обявиха против заплащането за преминаване по Северната тангента в София.А

"Ако се случи това, което се планира и беше обявено – да се въведат винетни такси за скоростната тангента – това ще рефлектира пряко върху всяко едно домакинство. От друга страна ще има и непряк ефект. Ако живеещите не ползват тангентата, те трябва да ползват вътрешната градска мрежа, което означава, че всички усилия, които се положиха на този етап за една по-чиста София, ще се изпарят", сподели жител на Нови Искър.

Oще по темата

"За живущи в рамките на града не е редно да се плаща винетка. Въпрос на организация на АПИ е по какъв начин да създаде организация и да контролира хората, които преминават през Северна скоростна тангента", заяви пред Нова тв и кметът на Нови Искър Даниела Райчева.

АПИ и Столичната община преговарят днес как да става минаването по Тангентатата от следващата година.

По план от 2019 г. трасето, което свързва транзитния трафик от автомагистралите "Хемус", "Тракия", "Струма" и Калотина, ще бъде платено.

Според Агенция "Пътна инфраструктура" проблемът може да бъде решен, ако Столичната община реши да разшири територията си поставяйки знаците за края на населеното място от другата страна на Северната тангента.

"Скоростната тангента е част от бъдещата автомагистрала "Европа". През България всяка година минават транзитно между 11 и 13 млн. тира. Поне 80% от тях преминават точно по този участък, т.е. няма как АПИ да се лиши от таксите, които трябва да вземе за преминаващите тежкотоварни автомобили", каза председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Светослав Глосов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

е

преди 5 години

навсякъде в европа плащаш за път А автомагистрала а нашия всички пътища ги направи платени с дупките

61

Шоп от дървените

преди 5 години

Даниела Райчева да стяга куфарите. Друг мандат, на кукуво лято. Този път Голямата и малката кметица настъпиха мотиката. Сега да внимава и Глосов ,,ОТИ ТЕКА ЧЕ БУТНЕ БОКО, ЧЕ НЕМА СТАВАНЬЕ,, . Сега ще има ,,Дръж се земйо, Шоп те гази,,!!!

60

Винетки, ГО и др...

преди 5 години

Винетната система е едно фалшиво творение на МРРБ и КАТ. В повечето държави винетната такса влиза в стойността на горивото: караш повече, плащаш повече. Само че това дебелата Лила, сега една врачанка и онзи от Плевен тъпчо с луксозния апартамент не могат или не искат да го разберат. А онези от КАТ те спират и започват: дай квитанцията за винетката и т.н., докато изкопчат 2 х 20 лв или едно 50 лв. Корумпирана и мафиотизирана България на Боко и Физкултурника...

fallback