Снимка: Столичен инспекторат

Извършено е допълнително почистване на пространството около храм-паметника „Св. Александър Невски“, след като бе установено силно замърсяване от отпадъци, информира Столичният инспекторат на сайта си.

Гледката от оставеното след сбирка на завършващи ученици беше повод и за редица сигнали от възмутени граждани, посочват от инспектората.

Това е неприемливо и недопустимо поведение и отношение към градската среда и правилата за чистота в града, допълват от инспектората.

От там съобщават още, че дворовете на всички училища в София ще бъдат почистени и измити до 23 май, съгласно графика на фирмите. Столичен инспекторат е извършил предварително съгласуване с директорите на учебните заведения за потвърждаване на датите, за да се осигури достъп на техниката и работещите екипи.

А полицията предприема специални мерки за абитуриентските балове. Милорад Йорданов от “Охранителна полиция” каза, че вече са огледани редица обекти, където младежите ще празнуват. Срещнали са се с различни училищни ръководства, за да бъдат планирани мерки за безопасност. Обменена е информация и с Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase