Снимка: БГНЕС

Двама 14-годишни ученици са получили тежко алкохолно отравяне, след като са празнували абитуриентски бал в понеделник вечерта, съобщи bTV. Момчетата учат в столичното 88-о училище в "Овча купел".

Според източници на медията едното момче е изпаднало в кома вследствие на отравянето с алкохол. Ученикът е бил на абитуриентски бал, гласи неофициалната информация.

На още едно момче му е прилошало заради прекомерна употреба на алкохол. Вторият ученик обаче не е бил хоспитализиран. От "Спешна помощ" потвърдиха, че едно дете е откарано в "Пирогов" тази сутрин. Засега не се знае какво е състоянието му.

От телевизията са направили безуспешен опит да се свържат с ръководството на училището, откъдето отказали коментар.

Междувременно полицаи санкционираха абитуриенти, които днес пускаха димки пред храм-паметника "Александър Невски". Униформените дори се опитали да загасят горяща пиратка и потърсили обяснения от няколко младежи за използването на неразрешената пиротехника.

Полицията взема мерки с допълнителни екипи ще следят за реда и безопасността по време на провеждането на абитуриентските балове. Сред най-честите нарушения е показването през прозорците на младежите или през купето на автомобила по време на движение.

Тази година санкцията за подобно нарушение е до 50 лв., както за нарушителите, така и за водачите. Ще се извършват допълнителни проверки за шофиране след употреба на алкохол и на наркотични вещества.

Създадена е и специална организация за движение по пътищата в района на училищата, детските градини и ресторантите, където се провеждат балове.

Униформените ще следят и за стриктното изпълнение на Закона за използването на оръжията и пиротехниката, така че използването на димки също ще се санкционира.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase