Простреляният Иво Стаменов; Снимка: Facebook

Простреляният началник на отдел "Фискален контрол" в НАП Ивайло Стаменов Цветков е починал днес във ВМА, съобщи "Труд". Тепърва ще се назначава аутопсия, експертизи, уточни говорителят на Софийската градска прокуратура Зорница Таскова.

Още по темата
43-годишният мъж е издъхнал тази сутрин, въпреки усилията на лекарите да го спасят.

Той беше прострелян на 18 декември около 08:40 ч. на ул. "Дунав" до оградата на Фармацевтичния факултет в центъра на София.

Стаменов се е спускал бавно със своя автомобил БМВ Х5 по нанадолнището от площад "Св. Александър Невски" към бул. "Дондуков", където е централата на Националната агенция по приходите (НАП). Внезапно, откъм една от паркираните коли, към която наближило БМВ-то, проехтели три изстрела. Единият от куршумите пробил предното стъкло на джипа, а другите два - страничното. Нападателите избягали с автомобила си.

Той веднага бе приет във Военномедицинска академия в критично състояние и бе опериран два пъти, като му бяха прелети десетки сакове с кръв и плазма. Той имаше поражения в десния бял дроб и големите кръвоносни съдове в областта.

Стрелбата срещу данъчния шеф предизвика острата реакция на премиера Бойко Борисов, който заяви, че когато стрелят по данъчен, стрелят по самата държава и "ако ги оставим безнаказани, утре ще посегнат и на друг". Той обеща бързи ответни мерки, но до момента нападателите не са открити и задържани.

Впоследствие бе съобщено, че е открит джипът, от който вероятно е стреляно по 43-годишния данъчен служител. Превозното средство било намерено в столичния квартал "Хаджи Димитър".

Стаменов е бивш служител на МВР, а от няколко години работел в НАП като шеф на отдел "Фискален контрол". Следял движението на акцизни стоки - цигари и алкохол.

Коментари Напиши коментар

160

Анонимен

преди 8 месеца

Самоубил се е.

159

радев

преди 8 месеца

Да се изготви наредба за хората на държавна работа, какви марки и модели коли не трябва да карат!

158

зпознат

преди 8 месеца

само да ви кажа че джипа му струва (януари месец 2018г.) от 30 до 60 хиляди лева български пари