Снимка: БТА

Покушението срещу високопоставения данъчен служител от началото на седмицата се разглежда като изстрел към държавата и държавността.

Това заяви финансовият министър Владислав Горанов след извънредна среща при премиера Бойко Борисов.

Още по темата
В нея участваха вътрешният министър Валентин Радев, главният прокурор Сотир Цацаров и ръководството на Националната агенция за приходите (НАП).

Най-добрият медицински екип се грижи за пострадалия ръководител на фискалния контрол в НАП Иво Стаменов и сигналите за състоянието му са положителни, увери Горанов. Той допълни, че Стаменов е и ще продължава да бъде добросъвестен и честен държавен служител.

43-годишният шеф на фискалния контрол бе прострелян в понеделник сутринта в района на ул. "Дунав". Маршрутът му бил обичаен за отиване на работа.

Със сигурност покушението не е свързано с личния живот на данъчния служител, а с изпълнението на служебните му задължения, посочи главният прокурор. По думите му за първи път от много време насам има посегателство, което не се изчерпва само до запален личен автомобил и посегателство върху лично имущество.

Той заяви, че трябва да се отговори изключително твърдо от държавата и определи посегателството като "зловещ сигнал към всички негови колеги и към всички, които работят за държавата".

Цацаров съобщи, че в разследването по случая е ангажиран "възможно най-добрият екип от Столична дирекция" и допълни, че всички действия като координация възлага на заместника си Борислав Сарафов. Оттук насетне държавата ще трябва да покаже, че е на мястото си и е в състояние да защити тези, които работят за нея, посочи главният прокурор.

Националната агенция за приходите ще продължи да работи усилено, въпреки безскрупулното посегателство срещу Иво Стаменов, увери изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase