Простреляният Ивайло Цветков. Снимка: Facebook

Простреляният вчера в столицата служител на НАП, е в тежко състояние, с опасност за живота, съобщиха медиците от ВМА.

Снощи му е направена втора операция, извършени са и множество преливания на кръв и плазма, както и тежка медикаментозна поддръжка на жизнените функции, допълват от лечебното заведение.

Както вече знаете 43-годишният Ивайло Стаменов Цветков бе прострелян с два куршума в джипа му посред бял ден в центъра на София.

С рани в дясното рамо, гърдите и ръката той бе откаран във Военно-медицинска академия.

Дръзкото покушение бе извършено около 8:40 ч на улица "Дунав" до оградата на Фармацевтичния факултет. Платното там е тясно заради синята зона и от едната страна има редица от паркирани коли.

Стаменов се е спускал бавно със своя джип БМВ Х5 по нанадолнището от площад "Св. Александър Невски" към бул. "Дондуков", където е централата на Националната агенция за приходите (НАП).

Внезапно откъм една от паркираните коли, към която наближило БМВ-то, проехтели три изстрела. Единият от куршумите пробил предното стъкло на джипа, а другите два – страничното. Килърите избягали с автомобила си.

В медиите се появиха непотвърдени информации, че килърите били двама, в тъмно "Рено", което около обед е намерено от столичната полиция със счупени стъкла.

Смята се, че е стреляно с пистолет. Имало е версия и за пушка, тъй като свидетели говорели за три много силни гърмежа, но е изяснено, че звукът е бил силен заради тясното пространство между сградите.

Раненият Стаменов е бивш служител на МВР, а от няколко години работел в НАП като шеф на отдел "Фискален контрол". Следял движението на акцизни стоки – цигари и алкохол. Затова и водещата версия е за поръчково покушение, свързано с работата му.

Криминалистите се надяват, когато състоянието му позволи, да го разпитат за предположения кой може да стои зад стрелбата.

Останалите хипотези са свързани с миналото на Стаменов като полицай. Има и версия за личен мотив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase