Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви, че стрелбата по данъчен служител е стрелба по самата държава.

Още по темата

В понеделник бе прострелян ръководителят на фискалния контрол в НАП Ивайло Стаменов, който отивал на работа с колата си. Основна версия за покушението е работата му.

"Ако ги оставим безнаказани, утре ще посегнат и на друг", каза Борисов по време на срещата си с ръководството на Националната агенция за приходите и с директорите на териториалните дирекции на Агенцията, съобщиха от правителствената информационна служба.

"Имаме много ясен план. Благодаря за отличната работа през годината, за това, че благодарение на вашия труд, като пчелички, приходните агенции – и двете, са с близо милиард повече приходи. Благодарение на вас, защото от нас е волята, а от вас е работата, заедно с колегите от МВР и, разбира се, с абсолютната подкрепа на главния прокурор – най-видимият резултат е повечето пари в бюджета, благодарение на който може да се дават и давахме и повече пенсии, увеличение на заплатите и на учители, и на полицаи и на военни и т.н.", заяви премиерът.

Той отбеляза, че нападението над данъчен служител няма да остане безнаказано. По думите му данъчните служители ще са част от предложените от МВР ответни мерки.

"Така хората ще ни вярват повече, така ще разберат че това, което правим, е принципно, правилно и безкомпромисно. И рано или късно, правилата ще се спазват. Така че много приказки не е нужно да се казват. Имаме утвърден от прокурорите план, имаме насоки, имаме, дето се вика, достатъчно, за да им го върнем така, както заслужават. И това ще бъде сторено, може да бъдете сигурни, да ходите на работа на спокойни", обобщи Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase