Снимка: БНТ
fallback

Заместник-кметът няма отношение с обществената поръчка, затова поисках ръководството на ЦГМ да депозира оставките си, каза кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка с подадената оставка на зам.-кмета с ресор "Транспорт" Любомир Христов.

Oще по темата

"За съжаление има такива случаи, които съпровождат нашата работа. Важното е да се реагира бързо и адекватно и да не остава грам съмнение в това, че не толерирам по никакъв начин каквито и да е било обвързаности или съмнения затова. В случая зам.-кметът, който е добър професионалист, и който има голяма заслуга за всичко, което се случва в последните години в София, в сферата на инфраструктурата и подобряване модернизация на градския транспорт постъпи отговорно, защото каквито и обяснения да даде - съмнения винаги ще останат в хората", коментира пред БНТ столичният кмет.

"Това не трябва да се допуска и всички ние, които имаме тези позиции, носим отговорност пред хората и знаем, че доверието е най-големият капитал. Трудно се защитава и много лесно се губи", уточни Фандъкова.

"За мен беше важно, че показахме за пореден път бърза реакция и отговорно поведение", настоя тя  и поясни, че не е получила предложения за заместник на Христов. Подчерта обаче, че за поста на Христов ще се търси експерт, не очаква предложения за партийни кандидатури.

"Факт е, че проверки се правят постоянно – от началото на месец април аз възложих и се работи по проверка на всички обществени поръчки в "Центъра за градска мобилност" далеч преди да станат известни тези факти, за които говорим и преди хора от опозицията да призоват към това, защото в моята практика проверките са непрекъснат процес", добави кметът.

"Назначих и поисках и външна експертиза, за да може да сме сигурни, че нещата са изпълнени както трябва", каза още Йорданка Фандъкова.

По повод новата цена на билетите в градския транспорт, Фандъкова заяви, че общинският съвет е приел стойността, която е посочена от ЦГМ.

"За мен беше важно да се назове реалната цена на пътуване в градския транспорт. Общинският съвет прие стойността, която беше посочена от ЦГМ. Така реално цената може да бъде до 50 ст. за пътуване", пресметна столичният кмет. Тя изрази надежда, че скоро ще заработи и електронната система за таксуване, за да е по-справедливо и самото таксуване - за изминато разстояние например.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 8 години

Ако не бяха журналистите нищо нямаше да се разбере така че не подскачай толкова,че сте бързи и адекватни.Всеки щеше да вземе по нещо и ЧАО.А за теб,мадам дойде време да се върнеш на село ,защото времето ти изтече,както и на останалите таратутняци.

25

Анонимен

преди 8 години

Данче, ето видимите резултати: 23 000 000 000 лева нов дълг 14 000 000 лева ДДС откраднати от АГРОМАХ 1 000 000 лева подкуп в ДАИ 70 000 неплатени от ваш човек Провадия 25 кг амфетамини ГЕРБачов кмет 500 шофьори убийци на пътя далавера за 270 000 спирки Софияподкупни ваши животинчета в НС Градска мобилност.........Тежък месец за бедния български гражданин! Това си избра преди две години!

24

П.Петров

преди 8 години

Отговорното поведение е, когато се сезира прокуратурата, тя да разпореди събиране на доказателства и като се съберат да се предявят в съда. След това съдът да вземе решение ОТГОВОРНИТЕ, за ощетяването на държавата и гражданите ДА ВЛЯЗАТ В ЗАТВОРА!Не е отговорно бушончетата да бъдат уволнени, откраднатото "усвоено", а за целия гяволук наказани да бъдат гражданите с по-висока цена на билета, данъците, таксите и винетките!

fallback