Снимка: Булфото, архив

Столичният кмет Йорданка Фандъкова най-вероятно ще поиска след часове оставките на целия Център за градска мобилност,  пише "24 часа" като се позовава на източници от общината.

Още по темата

Фандъкова е била силно разгневена от скандала с обществената поръчка, спечелена от мъжа на депутатката от ГЕРБ Ирена Коцева, в който бе замесен зам.-кметът по транспорта Любомир Христов.

Още преди седмици тя е поискала пълни проверки на всички обществени поръчки, които Центърът за градска мобилност, който е общинското дружество, което се занимава с движението в София, е обявил през последната година.

Зам.-кметът в оставка Любомир Христов е разговарял по телефона с Фандъкова след излъчването на разследването на Нова тв. Тогава тя е наредила и външна техническа експертиза на материалите, които са използвани за навесите на 60-те спирки,  дали съответстват на техническите изисквания на поръчката.

Според източници от ГЕРБ в Самоков се води вътрешнопартийна битка. Преди местните избори е бил отстранен областният координатор в региона и на негово място е била назначена Ирена Коцева.

Още тогава в местния вестник на Самоков е имало данни за бизнес развитието на съпруга на Коцева, подадени от сваленото самоковско ръководство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase