Снимка: Булфото, архив

Столичната община ще остане без зам.-кмет по транспорта за неопределено време. На този етап  никой няма да заеме поста на подалия оставка Любомир Христов, макар че ресорът е един от основните, съобщава “Труд”.

Още по темата
Засега работата му ще се прехвърли на другите зам.-кметове. Кметът на София Йорданка Фандъкова все още не е обсъждала конкретен кандидат, който може да заеме неговото място, а вероятно това надали ще се случи в следващите няколко месеца, защото столичният кмет ще трябва внимателно да избере наследника на Христов.

Все още не се знае и дали депозираните оставки по високите етажи на Центъра за градска мобилност ще бъдат приети. Решението трябва да вземе общинският съвет.

Както е известно, до оставката на Любомир Христов се стигна след журналистическо разследване на Нова телевизия за отдаване на обществена поръчка на спирки. В петък  депутатът от ГЕРБ Ирена Коцева напусна парламента, след като стана ясно, че фирма, близка до съпруга й, участва в сделката за 60 спирки в София, която според експертите е на завишена цена.

Сделката е в областта на транспорта, където отговорен е и зам.-кметът по транспорта Любомир Христов. Възложител е Центърът за градска мобилност, а цената за спирките е 236 730 лева общински пари.

Независими експерти обаче твърдят, че дадената сума е твърде висока за изграденото до момента. Според тях цената на навесите е два пъти по-ниска от тази, описана в договора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase