Снимка: БГНЕС

"Доскоро гражданската, а от скоро силовата структура "Спаси София" мрази бизнеса в столицата". Това казват от Българската асоциация на заведенията, Сдружението на заведенията в България, Браншова организация на ресторантьорите – София, Българската асоциация за туризъм и Асоциацията на специализираните експерти в туристическата индустрия.

В позиция до медиите от сдруженията на заведенията са несъгласни с реорганизацията на движението и паркирането в района на бул. „Витоша“ и „Патриарх Евтимий“, както и от идеята за платеното паркиране в центъра да важи и в неделя.

За новите правила за движение, паркиране, които засягат и "Фритьоф Нансен" собствениците на заведения казват: "Организация, която освен останалите вреди, които нанесе, направи невъзможно зареждането на търговските обекти. И изгони хората от центъра!".

Според тях платеното паркиране в "синя зона" да работи в неделя и удължаването му за час през останалите дни е "нова идейна секира".

"Това отново затруднява хората, особено от провинцията, които през уикенда искат да посетят столично заведение. На практика те вече няма къде да оставят колата си, за да го направят. Поредна капка в езерото за съсипване на българския бизнес. Не сме съгласни с това целенасочено мачкане и силово налагане на безумни идеи!", казват от сдружението на заведенията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase