Снимка: Булфото, ахрив

Близо 40-часовата сага с предаването на изборните книжа вече приключи. Те вече са предадени и чакащи в "Арена Армеец" няма, предаде БНР.

На предела на физическите си сили последните представители на секционни комисии обвиниха ЦИК за невиждания досега хаос при предаването на изборните книжа.

"Пълен хаос беше. Липса на всякаква организация от страна на ЦИК и огромно напрежение, умора, много припаднали хора. От неделя срещу понеделник, от 3:00 часа през нощта. Никаква организация, абсолютно никой. В момента чакаме и транспорт да ни закара, няма кой да ни прибере", разказаха пред националното радио едни от последните чакащи да предадат протоколите си.

Още по темата

Стотици членове на секционни избирателни комисии изкараха изминалата нощ на походни легла. Те бяха доставени късно снощи, а хората се примириха, че им предстои още една безсънна и кошмарна нощ.

След като вчера стана ясно, че ситуацията не отива на добре, топката "Кой е виновен?" започна да се прехвърля от ръце на ръце. Проф. Михаил Константинов, председател на "Информационно обслужване", което обработва данните от изборите, коменира, че "За случващото се невинни няма! Всички сме виновни!"

А според ГЕРБ: "ЦИК трябва да понесе политическа и обществена отговорност за проблемите в протичането на изборния процес в зала "Арена Армеец". Виновни за ситуацията освен комисията са Мая Манолова и трите партии, които промениха Изборния кодекс".

В същото време обаче Столичната "Арена Армеец" се превърна в "Арена Напрежение". Хиляди чакащи молиха за помощ и слагаха плакати на прозорците с "SOS".

Десетки хора бяха изведени и транспортирани в болница. Не спираха и слуховете за починали хора, но тази информация бе отречена от здравните власти.

"Събрани сме жени и мъже между 17 и 55-годишни. Всеки е седнал някъде, вдигнал е крака, преуморен, подпухнал, пием течности, сандвичи... И всичко това за между 70 и 100 лева!", разказа пред Dnes.bg Снежана Чаева, която дръзна да вдигне на протест колегите си от СИК-овете в София, заради нечовешките условия в залата и бавната работа на комисията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase