Общ преглед

Близо 5000 души продължават да стоят затворени в зала "Арена Армеец", където ОИК – София приема протоколите от секционните избирателни комисия от местния вот в столицата.

Още по темата

Едва 700 документа са подадени от 2100, оплака се пред Dnes.bg Снежана Чаева, жената от снимката с плаката, която дръзна да вдигне на протест колегите си от СИК-овете в София, заради нечовешките условия в залата и бавната работа на комисията. "Заплашват ни с арест! Има жертви!", написа жената върху плаката и остави телефона си, за да привлече вниманието.

"27 души бяха изкарани в линейка, говори се за два смъртни случая. Направо е ад. От 3:15 след полунощ съм тук, дойдохме от Люлин, Секция 075. Събрани сме жени и мъже между 17 и 55-годишни. Всеки е седнал някъде, вдигнал е крака, преуморен, подпухнал, пием течности, сандвичи... И всичко това за между 70 и 100 лева!"

"Лично аз се водя на борсата, но това приключение ще ми коства изключването, защото не знаех. Информирана бях, че трябва да се отпиша в самия ден за гласуване, вчера, в неделя", сподели Снежана.

"Написах плакатите и тръгнах, а хората ме подкрепиха. Ние сме хора и виждайки жени да мъкнат по три чувала с бюлетини, които са доста тежки, пък и толкова часове на изборния ден. След това преброяване, описване, идване дотук, а и самото чакане. Вие не бихте ли постъпили така?", попита тя.

По думите й трябва да има някаква справедливост, най-вече човешко отношение към чакащите вътре в залата.

"Като тръгнах с плакатите, зад мен се чуха реплики от полицаите, които са вътре, че не трябва, че не е желателно това да го правим, не можем това да си го позволяваме...", допълни Снежана Чаева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар