Снимка: БГНЕС

С цел минимизация на рисковете в рамките на оперативния щаб е взето решение да се обяви понеделник за неработен ден, с изключение на органите на властта и за предприятията с непрекъсваем цикъл на работа, военнопромишления комплекс и градските служби.

Кметът на Москва Серей Собянин призова московчани максимално да се въздържат от пътувания в града и предупреди, че е възможно движението в някои квартали и по някои пътища да бъде прекъсвано.

Градските служби работят в режим на повишена готовност, добавя Собянин.

Губернаторът на Московска област Андрей Воробьов подписа заповед за въвеждане на антитерористични ограничения в цялото Подмосковие, както наричат региона. Със заповедта се забраняват всички масови мероприятия със срок до 1 юли - тържествени, спортни, физкултурни и театрални на открито, с изключение на изрично упоменати такива случаи. Както се посочва в заповедта - целта на тази заповед е да се намалят рисковете, както и да се защитят жизнено важните интереси на обществото и държавата.

Още по темата
Преди това бе съобщено, че с една седмица се отменят всички балове за завършване на образователна степен в руските училища.

Още преди това Роскомнадзор напомни, че в районите, където се провежда антитерористична операция, може да бъде ограничена работата на интернет.

Въпреки че потребители съобщиха за проблеми в работата на съобщенията в Telegram, Роскомнадзор уверява, че на този етап работата на интернет не се ограничава.

Появяват се заявки, че медиите под контрола на Пригожин започват да бъдат ограничавани.

В столицата вече бяха отменени всички масови мероприятия. Националният антитерористичен комитет въведе режим на Антитерористична операция в Москва, Подмосковието и във Воронежка област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase