Снимка: БГНЕС
fallback


Русия ще завладее целия Донбас до няколко седмици или един месец, прогнозира експертът по Русия в Германския съвет за международни отношения (DGAP) Щефан Майстер. В момента Русия не може да атакува други части на Украйна, тъй като вече не разполага с ресурси за това, заяви той в интервю за в. "Salzburger Nachrichten".

Oще по темата

Путин обаче няма да се откаже. "Той би искал на един по-късен етап да завладее цяла Украйна ", казва Майстер. От Путин не бива да се очаква компромис. Западът трябва да разчита на превъоръжаването като възпиращ фактор: "Колкото по-малко инвестираме в нашата сигурност, толкова по-скъпо ще ни струва това в бъдеще."

Майстер отхвърля по-нататъшното затягане на санкциите срещу Русия. Според него, санкциите са достигнали своя връх: "Разходите за нас ще бъдат твърде високи, ако продължим." Вместо това е необходимо трайно да се откъснем от руската енергетика, смята експертът, цитиран от БГНЕС.

Според Майстер облекчаване на конфликта не се вижда: "Ще трябва да се справяме с агресивна Русия постоянно." Путин е готов да нападне и балтийските държави, ако види такава възможност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

318

Гост

преди 1 година

Искате ли да ви обясня на кого му е изгодно страни като България да са бедни? Има една държава която иска да може да каже - "Ето виждате ли, тези са в ЕС, а са бедни. ЕС не си струва. У нас без ЕС е по-добре."И тази държава затова от 30 години дестабилизира Източна Европа. Кой държи ключови предприятия и банки, кой държи ключови сектори на икономиката? Кой има лобисти в политиката? Кой финансира всички националистически партии в Европа които да сеят разкол?

317

иво

преди 1 година

До Анонимен АМА СЕГА ХОДИШ ДА СЕ ПЛАЦИКАШ НА САНТОРИНИ , НАЛИ ?

316

123-ТОиДИ

преди 1 година

До Някой И КАК НЕ ! БИЛИ СА С ГРЕБНИ ЛОДКИ ! ЕГА ТИ ФЛОТА ХАРТИЕН !

fallback