Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че за прекратяване на войната в Украйна ще е необходимо споразумение, постигнато чрез преговори, но не се ангажира с позиция дали Киев трябва да направи отстъпки.

Според френският държавен глава Еманюел Макрон нахлуването в Украйна е историческа грешка на руския президент.

Oще по темата

Съединените щати няма да вземат никакви решения за Украйна без самата нея. Така отговори Байдън на въпрос дали Украйна трябва да отстъпи част от територията си на Русия в името на мира.

"Това е тяхна територия и няма да им казвам какво трябва и какво не трябва да правят", отбеляза Байдън.  

САЩ ще продължат да помагат на украинците да се защитават, стана ясно още от изявлението на американския президент в стотния ден от нахлуването на Русия в Украйна.

Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че с атаката срещу Украйна руският му колега Владимир Путин е допуснал историческа и фундаментална грешка за своя народ, за себе си и за историята. Той добави, че Путин днес е изолиран, а излизането от изолацията е труден път.

Макрон допълни, че Русия не трябва да бъде унижавана, за да могат боевете да бъдат прекратени и да се стигне до дипломатически изход, предаде БНР.

Същевременно добави, че Париж иска да увеличи военната подкрепа за Украйна. И освен това да направи всичко, за да могат зърнените култури да излязат от Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

90

ББ

преди 1 година

До Анонимен"данчо" дори няма да изстрелва...само ще даде на украйнците...правилните стигащи мАсква и кремъл...това ли искате...или си мислите,че с манипулации и плюене по-форумите ще уплашите САЩ и НАТО?...плюете по протегната ръка и ще съжалявате разбира се ако продължите!то и гьобелс...печелеше ВСВ...така и раша...тъпче границите на бедна Украйна вече половин година...убива мирни и руши,бедна ви е фантазията какво предизвиквате!!!ще ни отнемета макс 24 часа...мАсква!!!

89

джо

преди 1 година

Дрън,дрън та пляс...Точно Макрон е този който постоянно звъни и все "договаря" нещо с Путин. Времето за договаряне приключи и никой на запад не си дава сметка,че ситуацията се променя и това което вчера бе възможно, днес вече не е актуално.

88

тя

преди 1 година

И в съштото време пречи за такова ! Едно говорят , друго мислят , трето вършат !

fallback