Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът Илияна Йотова изрази притеснението си относно приетата декларация за подкрепа на Украйна до победа. На 27 май в София се проведе Парламентарната асамблея на НАТО.
 
Йотова коментира темата пред журналисти в отговор на въпрос за реакциите на българските политици относно позицията на държавния глава, предаде БТА. Вицепрезидентът сподели, че не е чула нищо ново, а упрекицте към президента са вече от няколко години.

„Има вече много европейски гласове, които не са съгласни с това, което беше прието в София. В края на юни месец се очаква ново заседание на Съвета на ЕС, в което отново ще се обсъжда тази тема, включително и финансовото обезпечение“, каза още Йотова.

Попитана дали очаква да се повтори миналогодишният сценарий за срещата на върха на НАТО, когато правителството реши да отиде премиерът, Йотова заяви, че не очаква такова нещо, защото президентът има лична покана за тази срща.

С позицията, която той взе през тези дни, мисля че такива гласове трябва да се чуват, защото чрез неговата позиция не говори само държавният глава, който има отговорност към гражданите, говори гласът на разума. Говори и един генерал, който е и професионално повече подготвен от тези, които политиканстват, коментира още Илияна Йотова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase