Снимка: архив, БГНЕС
fallback

"Специалната военна операция" в Украйна е осуетила голям заговор за нападение срещу отцепилите се райони в източната част на страната. Това обяви днес говорител на министерството на отбраната в Москва, цитиран от Асошиейтед прес и Ройтерс.

Oще по темата
Говорителят Игор Конашенков се позова на засечен документ на Националната гвардия на Украйна, в който се излагат плановете за едноседмична операция в Донбас.

В изявление по телевизията той посочи, че ударни групи на украинските сили трябвало да нападнат през март двете "народни републики" в Донбас, но с операцията от 24 февруари това било предотвратено.

Конашенков не спомена нищо за руските бомбардировки, въздушни удари и нападения срещу цивилни и населени места в Украйна, нито за руските военни загуби в жива сила или някой друг аспект на буксуващата военна кампания, отбеляза АП.

Ройтерс допълни, че не може да потвърди от независим източник автентичността на показания от руския генерал документ от шест страници на украински език.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

95

Хмммм мисля си

преди 2 години

Ако не бяха нападнали Украйна с междугалактическите си сили, щяха да ни нападнат извънземни, сега трябва да сме благодарни на путин , че спаси планетата.

94

Анонимен

преди 2 години

На вас кой вече ви вярва. Твоят господар, Джуджето с подпухналото лице, твърдеше около месец, пред целия свят, че няма да напада Украйна. След това, под предлог, че признава двете републики, я нападна. Лъга, че не праща войничета на срочна служба в Украйна, оказа се, обратното. Твърдеше, че точните му ракети ще удрят само военни обекти, а цял свят вижда как сривате болници, детски градини и жилищни блокове. Много, много лъжете, защото не вярвам да са толкова неточни вашите ракети.

93

Алекс

преди 2 години

Поредната руска лъжа.Защо се хабят да измислят лъжи,след като вече никой не им вярва?

fallback