Засега идването на Iron Maiden е само слух. Снимка: Reuters
fallback

Британската банда Iron Maiden може отново да акостира за концерт у нас. Според упоритите слухове, засега непотвърдени от нито един промоутър, Брус Дикинсън и компания ще забият у нас през лятото, като концертът ще бъде част от светояното им турне "The Book of Souls World Tour 2016".

Информацията, която достигна до нас ги свързва с фестивалите в Бургас или Каварна.

На официалната им страница липсва засега дата за България. Липсва и такава за Румъния, но пък на тур тениските има дата за Букурещ на 30 юли.

Иначе турнето на Iron Maiden започна в Щатите на 24 февруари. Те ще се преместят в Европа на 27 май, когато ще забият на Rock Im Revier Festival в Дортмунд, Германия.

Iron Maiden заби за първи път в България през 1995 г. в зала "Христо Ботев" в Студентски град, но тогава бяха без Брус Дикинсън.

През 2007-ма акостираха в оригиналния си състав, но голяма част от феновете останаха разочаровани заради озвучаването. Те трябваше да бъдат хедлайнери на фестивала "Сонисфиър", който пропадна заради непродадени билети и неудобната дестинация в Банкя.

Последното им гостуване у нас пък бе през юни 2014 г. в зала "Арена Армеец".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Севдалина

преди 8 години

И да се молим този път да не е в зала!!!

18

The Trooper

преди 8 години

До Mиле КитичА не предполагаш ли, че в историята на бандата може да е имало повече от един вокалист ?И когато са идвали без Брус, той вече да не е бил в бандата ?

17

Батакист

преди 8 години

Концерта на стадион локомотив си беше много добре, но в Армеец беше мега зле - трудно се познаваше коя песен свирят. Ако е пак е в зала - без мен.

fallback