Снимка: Вирджиния Рекърдс/Sony Music

Добрата новина за меломаните, е че от 26 март на музикалния пазар може да намерят 13-ия студиен албум на Depeche Mode „Delta Machine".

Още по-важното е, че у нас албумът се издава в деня на световната му премиера. Той е записан през последната една година в Санта Барбара, Калифорния и Ню Йорк с продуцент Ben Hillier. „Delta Machine” излиза в стандартна версия на единичен компактдиск и в делукс издание на двоен компактдиск, включващо 4 допълнителни нови песни и специална книжка от 28 страници с твърди корици и фотографии, направени от Антон Корбин, с когото групата работи от дълги години.

„Създаването на този албум беше невероятно предизвикателство, защото исках песните да звучат много модерно. Искам хората да се чувстват добре, докато слушат албума и да намерят вътрешен покой. Все едно имаше магия около всичко това” – казва Мартин Гор за албума.

Дейв Гахан добавя: „Докато пишехме песните се преобърна идеята ни затова как се създава албум. Когато стигахме до момента, в който албумът започваше да звучи прекалено "нормално", ние го поразбърквахме, за да придобие характерното Depeche Mode звучене”.
Именно в подкрепа на диска Depeche Mode стартират европейската си обиколка на 7 май от Хайаркон Парк в Тел Авив. Едва ли сте забравили, че пет дена по-късно – на 12 май – ще се състои шоуто на групата в София на стадион "Локомотив".

Още по темата
Европейското им турне включва 34 концерта в 25 държави, както и участия на фестивалите Rock Werchter в Белгия, BBK фестивала в Испания и Optimus Alive Festival в Португалия. Концертите на групата ще бъдат на емблематични стадиони като Олимпийският стадион в Рим, Стад дьо Франс в Париж и стадион Локомотив в Москва, преди финалното шоу в Европа на 29 юли в Минск, Беларус. Съвсем скоро Depeche Mode ще обяват подробности и за американската обиколка от предстоящото им турне.

Едни от пионерите на пост-пънк ерата, Depeche Mode се превърнаха в една от най-значимите и влиятелни групи в света с продажби от над 100 милиона албуми и сингли. Групата, създадена през 1981г. от Мартин Гор, Дейв Гахан и Анди „Флеч” Флечър, продължава да бъде на върха вече три десетилетия както в студиото, така и на концертния подиум. Последният албум на Depeche Mode „Sounds of The Universe” (2009) дебютира на №1 място в чартовете на 14 държави по света.

Турнетата на групата са сред най-забележителните и мащабни концертни събития. Последното им турне през 2009- 2010, озаглавено “Tour of the Universe”, премина през 31 страни и пред близо 3 милиона публика, превръщайки Depeche Mode в първата електронна група с напълно разпродадено световно турне само на стадиони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase