Снимка: БТА

Концертът на Depeche Mode у нас ще е на стадион "Локомотив" в София. Това написа групата на профила си във Facebook, a по-късно потвърдиха и организаторите от "София мюзик ентърпрайсис".

Бандата ще забие в столицата на 12 май 2013 г. Мястото се променя, тъй като по това време на стадион „Георги Аспарухов“ се прави реконструкция, което прави невъзможно провеждането на концерти там в близките две години.

Закупените до момента билети ще важат за събитието, без да е необходимо допълнително да бъдат презаверявани, заявиха за Dnes.bg от СМЕ.

Подготовката около предстоящото събитие вече тече в пълна сила, уверяват организаторите.

Още по темата
Концертът в България ще бъде част от турнето на Дейв Геън и компания в Европа. През 2009 г. групата трябваше да гостува в София, но събитието беше отменено заради влошено здравословно състояние на вокалиста Дейв Геън.

Изборът на организаторите концертът да е на стадион "Локомотив" е свързан и със спомена, че първият концерт на групата през 2006 г. бе именно там.

"Има предварителен график и срокове за изпълнение на всички ремонтни дейности на стадиона. Най-важните от тях са укрепване на металните въжета над козирката в сектор „В“ и подмяна на част от мазилката на стадиона. Всички ремонтни дейности ще приключат преди датата на обявения концерт – 12 май 2013 г.", увериха от СМЕ.

Концертите на Depeche Mode през 2013 ще са първите на живо след успешното турне (Tour Оf Тhe Universe) през 2009/2010, по време на което те направиха 142 шоута и рекорди в продажбите с повече от 2,5 милиона продадени билета.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase