Bullet For My Valentine. Снимка: Sofia Rocks 2013
fallback

Една от най-яките метъл банди от Острова става част от рок феста на годината. Bullet For My Valentine се присъединяват към афиша на Sofia Rocks 2013.

Бандата ще гостува в България за първи път на 26 юли 2013 г. малко след като стане факт и съвсем новият им, четвърти албум, който се чака през новата година. "Temper Temper" ще излезе на 12 февруари, 2013, а първият официален сингъл от албума “Riot” – още на 14 януари.

Концертът им ще е на Националния стадион "Васил Левски". „Няма нищо фалшиво в това, което правим“, казват за себе си Bullet For My Valentine.

И феновете, и критиката са напълно съгласни. Bullet For My Valentine са една от най-бързо развиващите се метъл банди в света. През 2008 и 2009 Kerrang! ги обяви за най-добра британска банда. Музикантите са свирили на една сцена с имена като Metallica, Guns N Roses и Iron Maiden.

За първи път у нас като част от Sofia Rocks 2013 ще забие и немската банда Dorrn, които също нямат търпение да се срещнат с българската публика. Медиите ги описват като „истински рок от 21 век, с пънк и ню метъл проблясъци“. Тази четворка е предвождана от дама – Джаки, вокал, която основава групата заедно с басиста Бернд Блодорн.

Амбициозната банда от Хамбург печели феновете си със запомнящи се мелодии, много лични текстове и супер характерен женски вокал, който преминава през различни състояния – от мек и нежен шепот до мощен крясък. Групата твърди, че обича да експериментира и некрекъснато да разширява свите хоризонти.

Освен огненото шоу на немската машина Rammstein ще дойде още едно немско подкрепление, както и безмилостен метъл изстрел право в целта от британската метъл четворка, пишат организаторите.

Що се отнася до четвъртото издание на Sofia Rocks 2013 - събитието ще събере в самия център на София рок фенове от цяла България и целия Балкански полуостров. Фестивалът влезе в историята с шоуто на Голямата траш четворка. През 2010 г. Metallica, Slayer, Megadeth и Antrax забиха на една сцена като никога до тогава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

gradio.hristov

преди 10 години

колко е билета някой знае ли ?

45

varg

преди 11 години

Тия вече остаряха мин им модата или по-точно с банди като тази започна модата по емо *** и всякакви такива мелодични дет грайнд ноиз *** простотии.

44

рокаджия

преди 11 години

Е да де ама ако сте 2-3 хиляди в което изобщо не се съмнявам концерт няма има.Или ако има ще е с БТР нали.То и в Каварна работата отива на провал.Минаха времената дето се ходеше въпреки групата.Проста сметка Бензин100 кинта,4 билета 400 кинта,нощувка в София около 200 лева и бира по 2 лева за капак наистина сте оптимисти да ме сурвакате така през 2 седмици.В Букурещ ми е по изгодно за съжаление.

fallback