Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на ПП Кирил Петков коментира, че за пръв път в историята на страната премиер подава оставката си, защото е дал обещание да го направи.

"Всяко едно споразумение е обещание. Преди 9 месеца обещахме, че на този ден ще бъде подадена оставката и Николай Денков спази това обещание. Властта за нас не е крайна цел, а средство за промяна и докато тази промяна се случва, ние ще бъдем тук и ще се движим напред", каза той.

По думите му през последните 9 месеца са се променили много неща и като пример посочи измененията в Конституцията, приемането ни в Шенген по море и въздух, бюджетът с 3% дефицит.

"И тези промени, колкото и да ви притесняват, не са най-важните", обърна се той към депутатите от опозицията, които го репликираха от място, докато говореше от парламентарна трибуна.

Още по темата
"Днес вече българите очакват да има премиер, който е образован, проевропейски, балансиран, никой да не е с монопол във властта, да няма държавен служител, където и да е в страната, над който само Господ да е над главата, пенсионерите очакват да не са под линията на бедност, учителите очакват приоритет образование да е водещ, кметовете окачат да имат равен достъп до финансиране, хората нямат страх от енергийната зависимост от Русия и който и да управлява оттук нататък ще трябва да отговоря на тези очаквания. Задачата сега е да продължаваме с тези промени, хората очакват да има регулатори, които да се борят с монополите, прокурорите да имат само обществен интерес, службите да се борят за сигурността на всеки българин и ние ще работим, това да продължи и тези очаквания вече са на всички български избиратели и който и да иска да управлява ще трябва да отговаря на тях“, каза Петков.

„Подвикванията, наглите изказвания, шоутата които гледаме със сексуални намеци и всякакви други неща, не са сред очакванията на хората и това ще ви маргинализира все повече“, предупреди той опозицията в лицето на ИТН и „Възраждане“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase