Снимка: БГНЕС

Правителството ще си отиде днес, но ни чака още от същото и то по-лошо, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебата за оставката на премиера Николай Денков и министрите му.

Според нея кабинетът е порочно заченат още в самото начало и неприемливо като сглобка.

"В документите, които си раздават управляващите, всичко е за механизъм за овладяване, няма нито ред за проблемите на хората", обвини тя.

Още по темата
Нинова отсече, че партиите във властта са постигнали математически сбор, за да имат мнозинство, което обаче е морално неприемливо.

"Направихте го единствено в името на властта, събраха ви страха и алчността – страхът да няма истинско правосъдие и моделът "Борисов" да отиде там, където трясва и алчността за постове", настоя тя. Соцлидерката отсече, че правителството се е провали във всичките си приоритетите, заложени в управленската програма.

"Влизането в Шенген е изпълнено на 3%, точно толкова е стокообменът по въздух и вода и то в замяна на мигранти, което е факт и управляващите го крият. Вторият приоритет е приемането в еврозоната от началото на следващата година и там има провал. Овладяването на инфлацията до 3% беше друг приоритет, за да се влезем в еврозоната, но няма да се постигне", изброи Нинова.

Според нея няма и съдебна реформа, а съдебна катастрофа и хората я виждат всеки ден.

"Всеки десети работещ българин е беден, не му стигат доходите за оцеляване дори да работи и процентът на работещите бедни се увеличава. Каква реформа има в здравеопазването, когато умират хората по улиците, каква реформа в образованието, вижте учебниците, къде сме в касацията", скочи още лидерът на БСП и обобщи, че "всичко е делене на постове, караници и скандали".

"Това правителство е създадено за овладяване на държавата, а не за нейния просперитет и развитие", отсече тя.

Тошко Йорданов от ИТН коментира, че толкова гнусно и жалко управление не е имало досега.

"Денков се изпързаля като сапун в турска баня, но както се казва, когато корабът потъва, първи напускат мишките", каза той, след като премиерът Денков напусна НС заради заседанието на МС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase