Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

В остър спор влязоха министърът на отбраната Тодор Тагарев и лидерите на БСП Корнелия Нинова и на "Възраждане" Костадин Костадинов по време на дебата за вота на недоверие към кабинета за провал в областта на националната сигурност и отбраната.

Министърът посочи, че от години има проблем с числеността в армията като отбеляза, че най-тежко е състоянието в сухопътните войски и проблемът не е от това правителство.

Oще по темата
"С 35% бяха по-малко кандидатстващите във военния университет, а приетите с 42% по-малко. Това е заради дезинформационната кампания на парламентарно представени партии от опозицията", скочи Тагарев и поименно назова Цончо Ганев от „Възраждане“.

Това провокира Нинова да поиска лично обяснение.

"Днес разбрах, че с едно изказване против войната в Украйна, за спиране на огъня, за търсене на мирни преговори, за неутралитет на България, съм станала персонална причина за некомплекта на армията. Изказването ми е от юли тази година и излиза, че нося вина за некомплект, който е от поне 15 години. Представяте ли си каква сили имам, че с едно изказване да спра младежи, напиращи да учат във военния университет? Това е виц", скочи тя.

"Аз обаче персонално съм отговорна, за това, че Тагарев не беше министър на отбраната в кабинета на Кирил Петков и изказването на Тагарев днес само показа, че сме били прави.Този човек е абсолютно неподходящ за министър на отбраната със зависимостите му от чужди държави", каза Нинова.

След нея думата за лично обяснение взе и Костадинов.

"Не е новина това, че Тагарев лъже от парламентарната трибуна, но всички знаят, че 12 лева давате на курсантите за храна, защото няма стол, но те са на специален режим и не могат да отидат на ресторант като Вас, и им давате 12 лева, за да си купуват кифли от лавката. Заради Вашето некадърно управление напускат курсанти", обърна се той към министъра на отбраната.

"Тагаренко Ви наричат в армията и е показателно за това на кого служите. Вие не служите на България, а на Украйна, защото с Вашите действия осъществявате предателска национална политика“, каза Костадинов на Тагарев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

171

анонимен

преди 6 месеца

Тагаренко, вреден си за България с проукраинските си изцепки и вземи и се махни та да те запомним с нещо положително. В армейския жаргон има командата "из-чезни". Нали си учил за военен, знаеш я!!

170

Помощ за Украйна

преди 6 месеца

До кога българския народ ще седи безучастен и не помагайки на братска Украйна трябва да се включим сега последен напън и ще победим българите са със г-н Зеленски до последната капка ...

169

Анонимен

преди 6 месеца

Тея където са решавали в девическия манастир кои да са ни министри яко са били нарусани и/или пияни.Как можахте да сложите чужд служител за министър?Грях ви е на душата спрямо нас.После ще кажете,че ние сме били пpocт народ ама тоя не сме го избирали ние.Да се вдигнем да го сваляме не става.Приготвили сте натовските войски да потушат всякакъв протест и да ни се правите после на фюрери при евентуално военно положение та цял живот да ви гледаме противните физономии.ОСТАВКА!

fallback