Снимка: БГНЕС

Провалите на правителство следват един след друг и ви призоваваме да сложим край на агонията и да дадете шанс на ново управление, което да реши проблемите, защото за България е далеч по-лошо не, ако правителството си отиде, а ако то остане. Това заяви депутатът от БСП Кристиан Вигенин по време на дебата за вота на недоверие към правителството, внесен от опозиция за провал в националната сигурност и отбрана.

Вигенин припомни, че в последните години нараства политическата нестабилност, тероризма, нелегалната миграция, хибридните заплахи.

Още по темата
"Всички тези фактори значително се засилиха след войната в Украйна, сега са допълнени от новата война близо до нашия регион. В тези условия българското правителство и мнозинството зад него избраха линия на действие и поведение, които вместо да ограничават въздействието върху България на засилващата се нестабилност и конфликти, оставят страната под нарастващи рискове за сигурността", посочи той.

Според него отбраната се лишава от способности в услуга на чужди интереси.

"Това се извършва на фона на нарастващи проблеми в армията от гледна точка на липсата на кадри. Създава се усещане, че решенията в сферата на сигурността и отбраната се взимат не на базата на реалните нужди, а в услуга на чужди интереси. За краткото си съществуване правителството се ангажира с предоставянето на значително количество боеприпаси на Украйна без никакви анализи за такова решение", каза Вигенин.

"Министърът на отбраната е неадекватен на политическата и военна обстановка с изказванията и поведението си и и сам по себе си е риск за сигурността“, скочи още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase