Снимка: БГНЕС
fallback

Вероятно е по-отрано да се въведе паралелното изписване на цените в евро и лева. От ЕЦБ и еврозоната обаче биха се отнесли „ревниво" към идеята да плащаме в двете валути преди официалното ни приемане. Това обяви депутатът от ДБ Георги Ганев пред Нова.

Въпросът се появи след изказване на Асен Василев, че се правят постъпки и преговори да се въведе възможност за разплащане с евро и левове едновременно, без да сме влезли в еврозоната.

Oще по темата

„За приемането трябва съгласие от партньорите от еврозоната, защото трябва да се осигури логистика, съответните банкомати, които да дават евро”, обясни Ганев. И изрази съмнение, че ще получим това съгласие.

„Мои приятели юристи обясниха, че тези срокове са пожелателни. Като мине срокът, няма никакви последици. Според мен не би трябвало да има референдум. Разбира се, подлежа на убеждаване. Според мен въпросът е незаконосъобразен и затова е противоконституционен”, заяви Ганев.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

87

gogo

преди 9 месеца

хрантутник мамин... ами като не разбираш тази материя защо произвеждаш празнословие?!Аз ще ти кажа, защото си част от чадъра срещу правото на допитване до населението, което абсолютно всеки специалист по тези процеси(без значение роден или чужденец) споделя, че е задължително народът да даде своето мнение ;)

86

Тон

преди 10 месеца

Няма проблем не слушайте народа,но когато се збъска челно с действителността ще ви изтрие от лицето на земята, и не го обвинявайте в фашизъм ,защото вашето отношение спрямо него е омраза ,машината му на народа,важното е ние какво искаме.А на академика ще кажа българските фондаментални ценности нямат нищо общо с евроатлантическата извратена идеология.Евроатлантизма има всички белези на неофашизма!

85

Това, което крият

преди 10 месеца

Онова, което ще ни ОЩЕТИ С МИЛИАРДИ, АКО ВЪВЕДЕМ ПАРАЛЕЛНО ЕВРО С ЛЕВ - вече няма златно покритие на валутите (защо ли?), но българският лев е обезпечен с 25 МИЛИАРДА ЕВРО! Ако влезем в еврозоната по правилата, левоете се заменят с евро и запазваме това обезпечение! АКО ВЪВЕДЕМ ПАРАЛЕЛНОТО, неофициално, тогава всяко евро, което се ползва, трябва да бъде КУПЕНО, т.е. намаляваме тези 25млрд от покритието! Т.е. всички "паралелни" евро, ще ни стурват стойността си-МИЛИАРДИ ЗА НАША СМЕТКА! МЕРСИ!

fallback