Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Ако процесите не вървят, аз ще си подам оставката, както и голяма част от министрите, които влязоха в този Министерски съвет, за да си свършат работата", заяви  премиерът Николай Денков след напрежението между ГЕРБ и ПП-ДБ.

"Аз съм оптимист, че двете парламентарни групи ще намерят начин да формулират механизъм, по който да се вземат решения в Народното събрание", каза още Николай Денков.

Още по темата

По думите му всяка от двете страни е направила много компромиси досега.

Управленска програма е на финалната фаза, като се очаква следващата седмица тя да бъде представена публично, коментира още премиерът.

Денков отрече твърденията на ГЕРБ, че решенията на кабинета зависели само от ПП.

„И при подбора на министрите, и при подготовката на управленската програма, ГЕРБ участваха на най-високо ниво. Твърденията, че само ПП-ДБ взимат решения не са верни”, отсече той.

„Твърдението, че в кабинета няма техни заместник-министри е меко казано преувеличено. Ако не беше такъв процесът отдавна да съм назначил всички заместник-министри и областни управители, защото химикалката е в мен", допълни Денков.

"Има два начина да се взимат управленски решения. Единият е чрез лобизъм, когато по различни начини успяват да убедят управляващите да се вземат решение в полза на едни или други групи хора. Това е една от болестите, които имаме в нашата икономика. Другият позитивен начин да се преодолее този начин на управление е да се стъпи на ясни анализи и решенията да се вземат така, че средствата да се използват възможно най-ефективно", коментира премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase