Снимка: БГНЕС

ГЕРБ-СДС от самото начало обясняват на ПП-ДБ какви механизми са необходими, за да функционира едно правителство, пред което ще стоят тежки предизвикателства. Това заяви депутатът от ГЕРБ Даниел Митов по повод на декларацията на ПП-ДБ, в която искат 7 гаранции, за да продължи да съществува кабинета на акад. Николай Денков.

„Виждам, че колегите от ПП-ДБ са пуснали декларация, с която преоткриват основни принципи от културата на взаимодействие в парламентарната демокрация. По принцип е хубаво да се учиш от вече утвърден опит и традиция. От грешките на другите преди теб“, заяви Митов.

Според него обаче не е разумно да не успяваш да се научиш дори от собствените си грешки, понеже си прекалено зает да ги отричаш.

Той припомни, че от самото начало обясняват какви механизми са необходими, за да функционира едно правителство, пред което ще стоят тежки предизвикателства.

„Обяснявахме им, че не е полезно за самите тях да искат цялата власт. Че управлението е преди всичко отговорност и постоянно търсене на подкрепа. Сега гледам, стигат сами до изводи, които са направени поколения преди тях. Забавното е, че плашат с искане оставката на собственото си правителство. Поне едно е ясно - знаят къде е вратата... в логото им", заяви Даниел Митов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase