Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След напрежението в последните дни между ПП-ДБ и ГЕРБ, мандатоносителят поиска от ГЕРБ писмена декларация и постави условието, че ако тя бъде нарушена ще поискат оставката на кабинета.

Още по темата

„След нарушенията на декларацията на Николай Денков и Мария Габриел от ГЕРБ ПГ на ПП-ДБ взе решение да потвърди декларацията и определихме 7 ясни гаранции за нейното изпълнение. При неизпълнение на тези 7 гаранции, ние ще поискаме оставката на правителството“, каза съпредседателят на ПП Кирил Петков.  

По думите му страната има нужна от реформаторското правителство, за да не влезем в политическа криза, но това не може да стане на цената на превзети регулатори.

„Каним утре ГЕРБ, за да подпишем механизъм за гарантиране на реформаторската програма, която да се подпише от Денков, Габриел и председателите на ПГ“, добави той.

Гаранциите включват общ борд за назначението на регулаторите, да се спазва законодателната програма, да има пътна карта за съдебната реформа, да има реформа в службите, както и съгласуван антикорупционен закон и обща позиция за законността на референдума на „Възраждане“ за въвеждането на еврото и преработка на Изборния кодекс.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase