Снимка БГНЕС

Формулата на управление, измислена до момента, не е изцяло работеща. ГЕРБ настояват за коалиционно споразумение с ясно разписани механизми.

Това коментира пред Нова телевизия зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

„Още в началото казахме на колегите от ПП и ДБ, че това, което предлагат, няма да сработи. Не напразно в демокрациите са измислени коалиционните формули. Коалициите не се създават, защото някакви хора много си допадат. А защото когато се конструира парламентарно мнозинство, да се разпределят отговорностите. Всеки да има мотив да брани мнозинството и да следва ясно разписани приоритети в това коалиционно споразумение”, каза Даниел Митов.

Той отхвърли обвиненията, че ГЕРБ са поели ангажимент за създаването на борд по назначенията, а всъщност такъв няма.

За седемте точки, посочени от ПП, Митов каза, че от ГЕРБ можели да им измислят и 127 точки.

„Подобен тип точки се пишат съвместно, в коалиционен разговор. 1-2 седмици, месец. Колкото е необходимо – толкова. Да има механизъм, през който се правят назначенията”, каза Митов.

Още по темата

Той даде за пример министъра на спорта.

„Назначил за зам.-министър ръководителката на неговата дипломна работа, защото й бил обещал. Това му е мотивът. Призовавам Денков да си влезе във функциите. Те започват да си правят каквото си искат”, каза Митов.

„Казахме на колегите лакомията им за власт да не е толкова очевидна, че и за тях няма да е полезно да преядат с власт, защото бързо ще започнат да правят грешки и това ще си проличи. Ние виждаме единствено желание за завладяване на все повече позиции и власт, без компетентност. Предлагат ни за областен управител на Варна дама, която няма никакви квалификации за това”, каза Митов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase