Снимка: БГНЕС
fallback

Гражданско сдружение БОЕЦ внесе в прокуратурата два сигнала за корупция срещу политици. Сигналите са срещу Халил Летифов от ДПС и срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, заяви председателят на движението Георги Георгиев пред БНТ.

"Сега е момент на предоговаряне и наместване на пластовете. Мафията има много силни инстинкти за самосъхранение. След първоначалния трус в момента на ниво Борисов - Пеевски вървят преговори за възстановяване на статуквото. Гешев няма да разкрива нищо, а ще говори общи приказки. Гешев има цялата власт ,дори ако има минимални данни за извършени престъпления незабавно да действа. Защо не действа", попита Георги Георгиев.

Той посочи, че сигналът срещу Летифов е "за участието му в схема за купуване на гласове в община Гурково". В сигнала срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов става дума за даване на подкуп за възстановяване на ДДС в размер на няколко милиона лева. От БОЕЦ уточниха, че сигналът обхваща период, в който Борисов е бил премиер, а в схемата е замесен и бивш негов министър.

Георги Георгиев допълни, че предварително уговорената среща с главния прокурор не се е състояла поради излизането на Иван Гешев в отпуск.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 11 месеца

Колкото повече премахваш коментарите,толкова повече политиците ще разкалят терена. Затова хората не искат да гласуват на избори.

28

Дидо

преди 11 месеца

Не обичам Съветския Съюз. Но това да им бъде развален паметника е кощунство. Римската империя е била мразена от всички, но сега паметници, останки и артефакти от тази епоха са много ценни. По добре да похарчат пари за паметник на български цар отколкото за разрушаването на историята ни. Такъв паметник ще бъде символ на държавата.Може на хан Тервел който спасил Европа от арабско нашествие. При демокрацията трябва да има паметници дори на Хитлер и Сталин ако са част от българската история.

27

Стефка Янкова

преди 11 месеца

По добре друга държава да ни завладее но да има еднакви закони за всички и те да бъдат спазвани. Тези който забавят делата и ги държат на трупчета, са най големите престъпници.

fallback