fallback

"Няма политическа партия, която да може да управлява сама. Надявам се, че наистина осъзнавате, че трябва да има диалог. Силово налагане на решения на вашата политическа партия няма как да станат, защото когато има погрешен подход и наслушане на партньорите, ние свалихме това правителство, което стана вредно“, заяви Тошко Йорданов от ИТН по време на срещата с ГЕРБ и номинираната за премиер Мария Габриел.

"Това, което очертахте, е приоритет на всички, но въпросът е в детайлите и акцентите, защото там може да имаме разминавания и те трябва да бъдат изчистени на експертно ниво", посочи той.

Oще по темата
Йорданов добави, че ИТН подкрепя инициативата на Габриел евентуален бъдещ правосъден министър да поиска отстраняването на главния прокурор Иван Гешев.

"Радваме се, че вашата политическа сила е сигнала до това решение, защото това е искане на много хора, но смяната на един човек с друг няма да е съдебна реформа, има нужда от промени в прокуратурата", каза той.

"Ще следим да не се превърне в поредната бухалка на управляващите, които и да са те, реформирането на антикорупционната комисия, както я предлагате", предупреди още Йорданов.

Пред ИТН Габриел също изброи приоритетите от програмата си. Като първи приоритет тя очерта съставянето на работещо правителство. На второ място е стабилизирането на финансистите и приемаме на бюджета.

Третият приоритет е реформата в правосъдната система. Четвъртият е справянето с инфлацията и ръста на цените, както и гарантиране на енергийната сигурност.

"Пета важна цел е приемането на България в еврозоната и датата ще зависи от приемането на бюджета и параметрите на дефицита. Шести важен приоритет са европрограмите и Плана за възстановяване и устойчивост. Седма важна тема е сигурността на българските граждани, модернизация на армията", посочи Габриел.

Като осми приоритет тя очерта науката, иновациите образованието, дигитализация на публичния сектор, мерки за модерно и иновативно образование, подкрепа за културата.

Регионите са деветия приоритет в нейната програма. Десетият приоритет са ефективните здравни политики.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Анонимен

преди 1 година

Бре ,първосигналните послушковци на еднокнижника взели да поумняват ?! Пак са преяли с гербаво-догански опорки ...

57

Анонимен

преди 1 година

Африканчето продължава да изумява с непоследователни и разбъркани словоизлияние. ИТН свалиха редовно правителство заедно с ГЕРБ. ИТН са чалга патериците на ГЕРБ. Години наред вождът на първите рекламираше вожда на вторите и опростачи поколения,

56

1

преди 1 година

много станаха вождовете, всички големи стратези, държавата в батака.колкото и да плюете по ББ докато той беше на власт нямаше инфлация, престъпноста силно намаля, народа забогатя, строяха се пътища и магистрали, жп линии и всякаква инфраструктура. но вече трета година сърбаме попарата от революцията на черепа и зеления чорап пепета и дебета и ако не се освестим бързо потъваме, а дъното е близо....

fallback