Снимка БГНЕС, архив

Днес събрахме подписи с искане за още едно извънредно заседание на Народното събрание за следващата седмица, тъй като имаме два казуса. Единият е свързан с, бих казал, грандиозния гаф по отношение на тази грама, която е изпратена в последния момент с искане за гласуване, което не съответства на позицията на България.

Това заяви Николай Денков от "Продължаваме промяната – Демократична България", предаде БГНЕС.

Денков подчерта, че искането, изпратено до представителство ни в ООН, е от служебния премиер и външен министър Димитър Главчев.

"Този, който разбира от дипломация, знае, че ако това беше изпълнено, това щеше да бъде огромно петно върху България, което години наред щеше да се използва срещу нас. Добре е, че посланикът, всъщност, не е свършил това. Аз бях изключително изненадан днес да видя буквално някакви лъжи, че това не е последен документ", каза той и добави, че истината се знае и може да те проследи документът.

Втората тема, заради, която от ПП-ДБ искат извънредно заседание на парламента, поясни Денков, е свързана със заплатите на лекарите и медицинските сестри. "Всъщност, при увеличението на бюджета за тази година на Здравната каса бяха предвидени средства, така че да има за минимални заплати за медицинските сестри поне 1500 лева и за лекарите стартова заплата поне 2000 лева", отбеляза той.

Денков посочи, че това е борба, която "ПП-ДБ водят от две години", и сега отново виждат опит да бъде отложено с още една година. "Вместо да търсят решения, защо непрекъснато се опитват да измислят някакви доводи, с които да се отлагат такива изключително важни решения за България", каза още той и допълни, че като заминат младите лекари и се пенсионират медицинските сестри, колкото и нови болници да се отворят, на която и да е частна верига, няма да има кой да работи в тях.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase