Снимка БГНЕС, архив

В момента борбата е кой да е яростната опозиция. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

"През тези месеци успях да изуча добре нашите партньори, действително класата е в наша полза", каза Борисов е добави, че е важно кой колко може, колко е постигнал и какво може да покаже зад себе си какво се е случило през годините.

Според лидера на ГЕРБ България е достигнала до такова положение, каквото е било през 90-те години на миналия век.

"Сега държавата е разделена на много – президентската група, на "Възраждане", на БСП, на ПП-ДБ, на ГЕРБ, на ДПС и на още много други", добави той.

Борисов попита къде е девизът на парламента "Съединението прави силата?". "В момента няма кампания. Кампанията е наша и затова се дамгосва всеки ден. Кампанията на ПП-ДБ ликвидира възможността за правителство център дясно", каза още той и допълни, че "Възраждане" искат да управляват сами, което означава да имат 120 депутати, нещо, което "даже царят не можа да го постигне".

Лидерът на ГЕРБ е категоричен, че в момента борбата е кой да е яростната опозиция.

"Щедро ми предлагаха да не делим на три с ДПС, а 50 на 50", обяви още той.

Лидерът на ГЕРБ коментира и скандала с българската позиция по отношение на Резолюцията на ООН за Сребреница. "Когато бях в Сребреница, Мостар и Сараево само моят автомобил не сменяше ескортите. Аз можех да отида при всички религиозни и етнически общности в Босна и Херцеговина без охрана, защото за всички правех най-доброто. Ужасът, който съм видял там, не съм виждал никъде другаде. В Мостар гробищата са между блоковете. Стреляли са се от блоковете, които целите са шрапнели и куршуми, а нощем са слизали да погребват загиналите в градините си. Разбира се, че осъждам всичко това, което се е случило в Босна и Херцеговина. Но аз съм го осъдил там заедно с Даниел Митов и всички външни министри", допълни Борисов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase