Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Разпад на четворната коалиция, политическа криза, вот на доверие или недоверие, темата за Северна Македония, коментира депутатът от БСП Александър Симов

"Темата за Северна Македония и вдигането на ветото е червена линия за нас. Има договорка, че окончателното решение ще бъде взето от парламента. Там ще е голямата политическа битка", заяви той в студиото на "Денят ON AIR".

Социалистът каза, че Петков е водил определени разговори, но се вижда ясно огромният международен натиск върху България по темата за РСМ.
Oще по темата


"Темата е доста кризисна. Не виждам кой човек със здрав разум би го направил по начина, по който ИТН твърди, че Петков го е замислил. Какви решения е взел Петков? Къде ги е наложил? Разговорите по темата за Северна Македония са водени до безкрай", посочи той.

Според него темата, която е разтресла правителството, е ужасна - а именно тази за парите.

И добави, че това, че БСП е останала в коалицията ясно показва партията на коя страна застава в момента.

"ИТН прекали със своя език при напускането си. От казуса с БНБ си проличава системно нарастващото напрежение между ИТН и "Продължаваме промяната". Коалицията така и не успя да се разбере кой да бъде гуверньор", изтъкна социалистът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му изборите миналата година са носили надежда, че уравнението на властта ще бъде решено.

"Ако сега направим предсрочни избори, ще направим и още едни, и още едни. Трябва да опитаме правителството да оцелее, макар и като правителство на малцинството. Длъжни сме да опитаме, изборите винаги са вариант", коментира Симов.

Социалистът изрази мнение, че най-полезният ход е да се продължи напред. И отбеляза, че правителството е направило полезни неща, но има слаб пиар, и все пак обаче много кризи са били решени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Надя

преди 1 година

Симов ,бяхте до тук .Никои не ви вярва .

18

Star

преди 1 година

Представяте ли си само на избирателите на САЩ,Русия,Индия или Китай да им сервират някоя ,,четворна коалиция" рожба на половин годшно гласуване и балотажи? То само като си помислиш че в Турция такова нещо може да се случи,и веднага ще се сетиш че до няколко месеца ще има предпоставка за гражданска война.Сега разбрахте ли кой е Слави Трифонов и защо е в Парламента? Ами за да нямате отново Правителство,а да имате отново ,,временна коалиция''.Пари и риба се ловят в мътна вода,и никой не отговаря.

17

Анонимен

преди 1 година

БРАВО НА СЛАВИ че постъпва национално отговорно , БСП си гризе палците

fallback