Снимка: БГНЕС

Държавният глава Румен Радев откри летния туристически сезон в Несебър. В събитието, което се проведе под неговия патронаж участваха министри, политици, кметове на общини от Бургаска област, представители на български институции и на дипломатическия корпус у нас, туристи. Държавният глава бе придружаван от съпругата си Десислава Радева.

"Радвам се, че заедно можем да обявим символичното начало на туристическия сезон и да си пожелаем слънчево и прекрасно лято", каза президентът. Той поздрави кмета на Несебър Николай Димитров за усилията, които полага Община Несебър да бъде в този невероятен вид като един сериозен обект на ЮНЕСКО. Нека си пожелаем повече български общини да изглеждат така", посочи Радев, цитиран от БТА.

"Несебър съчетава всички онези известни на света дадености на България. Тук съжителстват хилядолетната история на нашите земи с комфорта на модерните туристически услуги, великолепието на нашата природа, с прословутото гостоприемство на местните хора", каза държавният глава. Той изрази надежда, че и тази година браншът ще оправдае очакванията на туристите и на всички онези, които тази година за първи път ще изберат страната ни като дестинация за своята почивка. Президентът се обърна с думи на благодарност към представителите на местната власт, към туристическия бранш, като посочи, че "въпреки последните трудни години за целия свят, полагат огромни усилия България да отстоява своето име на първокласна и сигурна туристическа дестинация".

Президентът подчерта, че постигнатите резултати не бива да успокояват и да се губи темпо, защото средата в туристическия бранш е много конкурентна, растат и очакванията на туристите.

"Ние можем да направим и да дадем още много повече за този бранш - и като ръст на туристи, и като повишаване на качеството, и като принос към родната икономика. Можем да отворим много по-широко вратите си и да обогатяваме представата на много хора по света за България - да бъдем една динамична, целогодишна дестинация, разпознаваема не само с морски и ски туризъм, но и предоставяща уникални условия и преживявания на всички наши гости", заключи Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase